Bezuidenhout On Ice – winter 2014/2015

De jongste generatie Bezuidenhouters heeft, in Nederland althans, nog geen echt strenge winters meegemaakt. Toch moet iedereen eens een keer op schaatsen kunnen staan. En als Koning Winter niet naar ons komt, dan……creëren we onze eigen winter. Reden voor het Wijkberaad Bezuidenhout om haar eigen Bezuidenhout On Ice te organiseren en  zelf een ijsbaan aan te schaffen. 

Je kunt deze winter gratis schaatsen op schaatsbanen tot 30 januari 2015. Op de Beatrixlaan (bij KPN) kun je gratis rondjes maken tot en met maandag 29 december 2014 en op het Spaarwaterveld van zaterdag 3 tot en met vrijdag 30 januari 2015.

Alle bewoners van Bezuidenhout en andere geïnteresseerden kunnen in december en januari gratis  schaatsen op de schaatsbaan. Voor wie geen eigen schaatsen heeft, zijn er schaatsen gratis te leen.

Het Bezuidenhoutfonds sponsort de huur van de schaatsen zodat iedereen kan meegenieten van deze typisch Hollandse winteractiviteit. Het bestuur noemt de ijsbaan een typerend initiatief dat zorgt voor een versterking van de sociale banden tussen bewoners en ondernemers in de wijk. Tal van vrijwilligers  uit de wijk hebben zich inmiddels aangemeld aan om enkele uren toezicht te houden of hand-en-spandiensten te verrichten zodat de ijsbaan goed beheerd en gebruikt kon worden.

Up date:
Voor het winterseizoen 2015/2016 is de organisatie van het ijsbaantje op zoek naar vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op de website Bezuidenhout On Ice

In het nieuws:
Wijkberaad Bezuidenhout koopt eigen schaatsbaan

Gratis schaatsen op banen Bezuidenhout en Mariahoeve

Bezuidenhout On Ice open